FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Pavel Černý: Vše podřídíme tomu, abychom bodovali

V sobotu vyzvou Pardubáci v CFIG Areně 1. FC Slovácko. Utkání začíná v 15:00 hodin a červenobílí budou chtít navázat na poslední vzájemný zápas, který oba týmy sehrály na jaře minulé sezóny. V něm totiž svěřenci trenéra Kováče zvítězili 3:1. Pardubický kapitán Pavel Černý se v následujících řádcích rozpovídal právě k duelu, který má jeho tým před sebou.

Sobota, 15:00. To je termín, kdy Pardubáci znovu vběhnou na trávník CFIG Areny. Tentokrát v rámci 6. kola FORTUNA:LIGY. Naším soupeřem bude 1. FC Slovácko. „V sobotu očekávám ohromně těžký zápas. Slovácko se prezentuje tou svojí hrou, kterou si za poslední roky vydobyla svoji pozici. Nečeká nás nic lehkého, ale v naší situaci potřebujeme bodovat. Tomu podřídíme vše,“ ujišťuje Pavel Černý.

Slovácko v CFIG Areně už hrálo. Bylo tomu tak na jaře minulé sezóny a Pardubáci tento duel zvládli poměrem 3:1. „Myslím si, že Slovácko bude hrát stejně, jako tomu bylo v minulé sezóně. Očekávám podobný zápas. Snad to dopadne stejným výsledkem jako v minulé sezóně,“ říká kapitán pardubického výběru.

O tom, co bude zapotřebí v sobotu udělat pro to, aby všechny tři body zůstaly v CFIG Areně, má zkušený útočník jasno: „Musíme eliminovat silné stránky soupeře. Dát si pozor na jejich kvalitní rozehrávku. Jsou také velice silní v osobních soubojích a rychlých přechodech do útoku. Musíme se jim minimálně vyrovnat a vstřelit aspoň o jednu branku víc.“

Pardubáci budou znovu potřebovat své fanoušky v ochozech arény. „Přeji si, ať nám naši fanoušci opět vytvoří parádní atmosféru a ženou nás za třemi body,“ vyzývá fanoušky Černý.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek